Hästen, sadeln och ryttaren

Follow us:

e-post Charlotte@byhorse.se

Hästen, sadeln och ryttaren. Heldagskurs 23/3 kl. 9.00 -16.00


Equiterapeut Lena Rosqvist och Charlotte Frisch bjuder in till en heldags kurs på Lennartsnäs i Kungsängen.
Vi vänder oss till dig som vill öka din förståelse för sadelns inverkan på ekipaget. Har du någon gång brottats med följande frågor? 


  • Hur upptäcker jag om min häst har problem med sadeln?
  • Kan sadeln eller sadelgjorden påverka hästens rörelsemekanik?
  • Kan jag förbättra min sits med en annan sadel?
  • Kan sadeln förbättra min ridkänsla?
  • Jag känner att något inte känns bra, men vad är det som stör?


Kursen är både teoretisk och praktisk med exempel från dressyr och hopphästar/sadlar. Förmiddagen i Annexet och eftermiddagen tillbringar vi i ridhuset. Pris 1800kr inkl fika och lunch. 15 platser. Kursprogram


Lena Rosqvist som är en välrenomerad Equiterapeut med 20års erfarenhet menar att hon onödigt ofta stöter på sadelrelaterade probelm hos hästarna. Lena är själv aktiv ryttare och tränar och tävlar i dressyr. Mer om Lena

Charlotte Frisch är Diplomerad Sadelinpassare med mångårig och stor erfarenhet av de flersta etabablerade sadelmärken på marknaden. C- tränare i dressyr och aktiv ryttare. Charlotte lägger stor vikt vid att sadeln ska passa både häst och ryttare annars fyller inte sadeln hela sin funktion enligt henne. 


Det vi två har gemensamt är att vi i vårt dagliga arbete ställs inför frågor rörande hästen, sadeln och ryttaren. Vi vill gärna dela med oss av vår erfarenhet och hoppas att du efter en dag med oss ska ha en större förståelse för hur sadeln påverkar hästen och dig som ryttre. Vårt mål är också att du har ökad förståelse för att små förändringar tex. hur du sadlar, vilken sadelgjord du använder, padd eller inte padd eller andra återkommende funderingar kan göra stor skillnad. 


 

Anmälan till kursen den 23/3 2019. Din plats är bokad när du fått bokningsbekräftelse och vi erhållit din betalning
till bg 149-9334 Charlotte Frisch By Horse eller till Swish 1235935358

Skriv i meddelande om du har önskemål om specialkost. 
Varmt välkommen!