Sattlerei Fichtbauer

Follow us:

e-post Charlotte@byhorse.se

En sadel från Fichtbauer är ett hantverksmässigt unikum
 
Thorsten Fitchtbauer startade sitt sadelmakeri 1992. Han har utvecklat sin sadel till perfektion och skapat ett antal modeller med fokus på maximal komfort för både häst och ryttare.
Varje sadel arbetas fram för att uppfylla kraven hos både häst och ryttare. Design och läder stäms av med kunden – därigenom får varje sadel en personlig touch av ryttaren.

Sadeln tillåter en mycket nära kontakt med hästen och ger bästa möjliga sitskomfort för ryttaren. Som ryttare kan du välja mellan flat eller djup sits, mer eller mindre stöd för skänkeln. Du kan även välja att utforma din sadel med material och detaljer som gör din sadel till din egen.

Sadelns hjärta - Bommen

För att svara upp mot kraven som ställs i modern ridsport tillverkas sadelbommen av moderna syntetmaterial. 

Varje sadelbom anpassas individuellt efter ryggkonturen på hästen, både i längd- och breddled (tyskt patent)

Framvalvet förstärks av ett extremt stabilt koppjärn, som kan ställas in vidare eller smalare över tid om hästen ändrar på sig eller om sadeln ska anpassas till en annan häst.

Ortspetsarna är extra korta  och vinkeln på ortspetsarna pekar ut från bogbladet för att ge största möjliga bogfrihet och minimera risken för tryck på hästens bog och mankparti.


Material

Varje kund hos Fichtbauers sadelmakeri kan själv välja material och utformning på sin sadel – små detaljer, mycket bling eller bara helt klassiskt. 
Lädret som är finaste kvalitet, italienskt och tyskt läder finns i flera olika nyanser samt i greppskinn, kalvskinn eller nöt.


Stoppning

Bossorna är fyllda med naturfibern Kapok. Dessa går att stoppa, stoppa om och ändra vid behov. Fitchtbauer erbjuder 300!! olika alternativ och ändringsmöjligheter för bossorna för att de ska passa perfekt på just din häst. 


Kontakta mig gärna för mer information eller utprovning. / Charlotte