Att sälja sadel på ByHorse Marketplace


När du väljer att sälja din sadel genom ByHorse Marketplace, behåller du din sadel i ditt eget hem samtidigt som vi tar hand om marknadsföringen i våra nätverk och kanaler. Vi assisterar dig med prissättning och hanterar all kommunikation med potentiella köpare. All administration som rör försäljningen, inklusive marknadsföring, kundkontakt, betalningslösningar och arrangemang för säker frakt, sköts av oss.

Så här går det till;

  1. Förbered din sadel för försäljning: Innan du lägger ut din sadel till försäljning är det viktigt att rengöra och fotografera den enligt våra riktlinjer. Läs mer här! Det är särskilt viktigt att tydligt dokumentera eventuella skador eller slitage som går utöver det vanliga då detta kommer att påverka värderingen.
  1. Skapa ett konto och logga in: Både säljare och köpare måste skapa ett ByHorse-konto för att använda vår tjänst. Genom ditt konto kan du enkelt följa statusen på alla dina beställningar i ByHorse webbshop.
  1. Beställ annons i ByHorse Marketplace: Gör ett köp av annons i webshopen och fyll i tillhörande webbformulär. Se till att all information är korrekt. Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss. I webbformuläret finns även detaljerade villkor för vår tjänst.
  1. Bekräfta köp. Gå vidare till kassan och välj Klarna faktura. Genom att godkänna gällande villkor för tjänsten och din beställning uppstår ett bindande avtal mellan dig och ByHorse Sweden AB.
  1. Bekräftelse och kvitto: Efter slutfört köp kommer du att få en bekräftelse och ett kvitto till din angivna e-postadress.
  1. Värdering och prissättning: Våra erfarna sadelutprovare kommer att granska din sadel och ta kontakt med dig för att föreslå ett rekommenderat försäljningspris baserat på de bilder och information du har tillhandahållit. Efter att vi har kommit överens om priset, kommer vi att publicera annonsen inom 2 arbetsdagar efter att du har gjort din beställning.
  1. Paketera och skicka sadeln: När en köpare beställer din sadel meddelar vi dig. Du har sedan 7 dagar på dig att korrekt packa och skicka sadeln med den fraktsedel som vi tillhandahåller. Fraktkostnaderna bärs av köparen, och det är viktigt att följa våra packningsinstruktioner Instruktioner inför frakt finner du här!
  1. Säker betalning: Köparen har 14 dagars öppet köp (distansköpslagen) innan betalningen genomförs. Öppet köp gäller från det att köparen mottar varan. Efter detta kommer du som säljare att få betalt från By Horse ca 30 dagar efter genomfört köp.

Om köparen väljer att returnera sadeln måste denne meddela ByHorse och returnera sadeln inom 14 dagar. När du får tillbaka sadeln bör du genast inspektera den för att säkerställa att den är i samma skick som vid leverans. Eventuella problem ska rapporteras till By Horse omgående dock senast inom 2 dagar från det att du tar emot sadeln.

Arvode & avgifter

För att använda vår tjänst betalar du en annonsavgift på 250 kr. Din sadel kommer sedan att vara annonserad på ByHorse Marketplace i 6 månader. Vid försäljning av sadeln tas en förmedlingsprovision ut av ByHorse, motsvarande 5% av försäljningspriset (dock minst 500 kr och högst 3000 kr).