Köpa hem sadel på prov - så här går det till


Låna sadel i butik
Välkommen att komma till butiken under öppettid för att låna hem sadel att prova själv. Du kan hyra sadeln under 4 dagar och kostnaden är 150kr/ sadel.
Har prövotiden löpt ut och vi inte har fått någon återkoppling från dig debiteras du 200 kr för varje dag som sadeln är försenad. Efter 14 dagar faktureras du för hela sadeln utan rätt till retur.

Beställa hem sadel på prov (öppetköp) om du vill ha den skickad till dig
Alla våra sadlar kan vi skicka för provning. Du behöver förskottsbetala sadeln med ett av nedanstående betalningsalternativ.
         
Med ett av dessa alternativ kan du välja att betala direkt i kassan:
- Klarna 
- Kort betalning
Frakten beräknas i kassan. Kostnaden för frakten baseras på sadeln värde då vi alltid skickar sadlar försäkrade.

Vill du välja ett av nedanstående alternativ så kontakta oss för betalningsinstruktioner.
- Swish 1235955358
- Bg inbetalning
- Kontokredit (delbetalning eller faktura 60dagar via Svea ekonomi)
Kontakta oss så ordnar vi med det upplägg som passar dig bäst.


Vi skickar dagligen beställda sadlar (under semestertider kan leveranstiden vara något längre).
När du fått sadeln har du 7 dagars öppetköp. Du får under provtiden rida i sadeln och prova den på din häst, vi vet att du är rädd om den. 

Vill du returnera så beställer du returfraktsedeln genom att mejla oss. Vi återbetalar köpeskillingen med avdrag för returfrakt och försäkringen till dig inom 3 bankdagar från det att vi mottagit sadeln. 

Är du intresserad av ett Hyr/Köp avtal och det är en sådan sadel som går att hyra så ordnar vi det. Här kan du se vilka sadlar som är möjliga för Hyr/Köp. Låt oss veta i god tid innan lånetiden har gått ut så ordnar vi ett upplägg som passar dig!

Hantera din provsadel
Det är viktigt att du är försiktig med sadeln du har hemma på prov. Alla sadlar finns fotodokumenterade och upptäcks skador på sadeln blir du återbetalningsskyldig. Är sadeln av kalvskinn ska du alltid använda kalvskinnsstigläder för att minska slitaget på kåpor. Rengör sadeln om den blivit smutsig innan du skickar den till oss. Torka av sadeln med trasa och behövs det använder du olja och/eller tvål som inte innehåller glycerin (sadelfett är ej tillåtet på sadlarna). Du är även ansvarig att sadeln hålls väl inlåst, vid en eventuell stöld eller att sadeln kommer bort på något annat sätt så är det din privata hemförsäkring som gäller.

Byte av järn
Du får byta koppjärn på sadeln om du önskar prova en annan storlek men du måste ha vårt godkännande först. Om du gör detta, lägg sadeln på ett mjukt underlag och var noga vid ihopsättningen så alla delar sitter rätt. Om du lämnar tillbaka sadeln måste ordinarie järn sättas tillbaka. Eventuellt medföljande sadelöverdrag ska lämnas tillbaka tillsammans med sadeln. 

Om det blir något skada på sadeln när du byter järn kommer du blir återbetalningsskyldig. Vi har tyvärr ingen möjlighet att byta järn åt dig.

Har du fler frågor? Läs i vår FAQ- Frågor och svar eller maila oss på sadel@byhorse.se.