Låna hem sadel på prov - så här går det till


Kommer du in i butiken och vill prova en sadel, har du möjlighet att hyra sadeln i max 4 dagar mot en kostnad om 100 kr/sadel och period. Max två sadlar per lånetillfälle. Glöm inte att ta med legitimation. Vi kopplar alltid en Klarna kredit till varje sadel vid lånetillfället. 

Om du väljer att behålla sadeln så kontakta oss för betalningsalternativ. Välj att behålla Klarna eller så gör du en bankgiroinbetalning eller väljer en räntefri avbetalning hos Svea Ekonomi.  Är du intresserad av ett Hyr/Köp avtal och det är en sådan sadel som går att hyra så ordnar vi det. Här kan du se vilka sadlar som är möjliga för Hyr/Köp. Låt oss veta i god tid innan lånetiden har gått ut så ordnar vi ett upplägg som passar dig!

Skulle det visa sig att sadeln inte passar bokar du en fraktsedel på sadel@byhorse.se. Kostnaden är baserat på värdet på sadeln och var i Sverige du bor. Bor du i närheten lämnar du sadeln i butiken under öppettiderna.

Har prövotiden löpt ut och vi inte har fått någon återkoppling från dig debuteras du 150 kr för varje dag som sadeln är borta. Efter 14 dagar faktureras du för hela sadeln utan rätt till retur.

Hantera din provsadel
Det är viktigt att du är försiktig med sadeln du har hemma på prov. Alla sadlar finns fotodokumenterade och upptäcks skador på sadeln blir du återbetalningsskyldig. Är sadeln av kalvskinn ska du alltid använda kalvskinnsstigläder för att minska slitaget på kåpor. Rengör sadeln om den blivit smutsig innan du skickar den till oss. Torka av sadeln med trasa och behövs det använder du olja och/eller tvål som inte innehåller glycerin (sadelfett är ej tillåtet på sadlarna). Du är även ansvarig att sadeln hålls väl inlåst, vid en eventuell stöld eller att sadeln kommer bort på något annat sätt så är det din privata hemförsäkring som gäller.

Byte av järn
Du får byta koppjärn på sadeln om du önskar prova en annan storlek men du måste ha vårt godkännande först. Om du gör detta, lägg sadeln på ett mjukt underlag och var noga vid ihopsättningen så alla delar sitter rätt. Om du lämnar tillbaka sadeln måste ordinarie järn sättas tillbaka. Eventuellt medföljande sadelöverdrag ska lämnas tillbaka tillsammans med sadeln. 

Om det blir något skada på sadeln när du byter järn kommer du blir återbetalningsskyldig. Vi har tyvärr ingen möjlighet att byta järn åt dig.

Har du fler frågor? Läs i vår FAQ- Frågor och svar eller maila oss på sadel@byhorse.se.