Teamet bakom By Horse


Charlotte Frisch

Charlotte Frisch är ägare och grundare av By Horse Sweden som startades 2008 och drivs sedan 2013 i aktiebolagsform. 

Charlotte är främst inriktad på dressyr men har många hoppkunder från lätt till svår klass. Som ryttare och tränare vet hon vad rätt utrustning gör för resultatet och upplevelsen av din ridning. Hon har förståelse för hur det känns och inte bara hur det ser ut. Oavsett på vilken nivå du idag befinner dig eller var du vill vara i framtiden så är det en klok investering att ha en bra sadel. Charlotte är utbildad i England och har genom åren gått en mängd olika vidare utbildningar hos Prestige, Equipe, WOWsaddles och hos Fitchbauer i Tyskland. Hon är även
C-tränare i dressyr. 

- "Jag motiveras av att hitta lösningen som fungerar i alla lägen med hästen i rörelse och hur ryttaren påverkar och blir påverkad av hästens egenskaper".

charlotte@byhorse.se, 08- 31 11 32 

 

Helene Rylander Berggren 

Helene jobbar med sadelutprovningar på By Horse. Hon är i grunden utbildad leg. naprapat och akupunktör. Sedan 1995 har verksamheten bestått av naprapati på humansidan och mjukdelsbehandling med massage och hästbehandling. Sedan starten har verksamheten utökats med bl.a. akupunktur och laser, först på människa och sedan på häst. Helene har även ett stort intresse för biomekanik, allt runt träning och rehabilitering. Hon vidareutbildar sig ständigt inom dessa områden.

helene@rylaxen.se070-827 78 55

 

Åsa Torninger

 Åsa har utbildat och tävlat hästar upp till 140 cm hoppning. Utbildad ridlärare level 2, c-tränare i hoppning och c- banbyggare. Arbetar som verksamhetschef på Upplands Bro Ryttarförening och i sitt eget företag True Blue Horses som tränare, hästutbildare och sadelutprovare. Har tidigare arbetat mycket utomlands; i Tyskland hos Meredith Michaels- Beerbaum och Markus Beerbaum samt hos Ernst Hofshröer. På Irland hos Alo McEntee  samt hos Maria Gretzer i Sverige.

Åsa brinner för utveckling och tycker att med rätt anpassad sadel för både häst och ryttare kan man få ett riktigt bra utgångsläge som förfinar sitsen, hjälperna och därmed ridningen.

”Med de fina sadlar som nu finns på marknaden är det häftigt att se vilken skillnad det kan bli!”.

atorninger@gmail.com, 073- 762 56 54

 

Angelica Christiernin

 

Angelica har i många år arbetat med marknadskommunikation i olika roller. Bland annat arbetade hon på ATG i många år. Intresset för hästsporten har funnits där sedan barnsben och trots att hon idag har hästägarpaus finns det ett stort intresse för hästar och samspelet mellan hästen och dess ryttare. Angelica är marknads- och försäljningsansvarig på By Horse Sweden.

angelica@byhorse.se, 08-31 11 32