Teamet bakom By Horse


Charlotte Frisch, ägare och grundare av By Horse

Charlotte Frisch är ägare och grundare av By Horse Sweden som startades 2008 och drivs sedan 2013 i aktiebolagsform. 

Charlotte är främst inriktad på dressyr men har många hoppkunder från lätt till svår klass. Som ryttare och tränare vet hon vad rätt utrustning gör för resultatet och upplevelsen av din ridning. Hon har förståelse för hur det känns och inte bara hur det ser ut. Oavsett på vilken nivå du idag befinner dig eller var du vill vara i framtiden så är det en klok investering att ha en bra sadel. Charlotte är utbildad i England och har genom åren gått en mängd olika vidare utbildningar hos Prestige, Equipe, WOWsaddles och hos Fitchbauer i Tyskland. Hon är även
C-tränare i dressyr. 

- "Jag motiveras av att hitta lösningen som fungerar i alla lägen med hästen i rörelse och hur ryttaren påverkar och blir påverkad av hästens egenskaper".

charlotte@byhorse.se   070-6691907

 

Helene Rylander Berggren, sadelutprovare

Helene jobbar med sadelutprovningar på By Horse. Hon är i grunden utbildad leg. naprapat och akupunktör. Sedan 1995 har verksamheten bestått av naprapati på humansidan och mjukdelsbehandling med massage och hästbehandling. Sedan starten har verksamheten utökats med bl.a. akupunktur och laser, först på människa och sedan på häst. Helene har även ett stort intresse för biomekanik, allt runt träning och rehabilitering. Hon vidareutbildar sig ständigt inom dessa områden.

helene@rylaxen.se  070-827 78 55

 

Helena Ager, VD och delägare

 

Helena blir ny delägare i By Horse från 2022. Helenas började sin hästresa som ridskoleryttare och nu på senare år har hon också egena hästar på Lennartsnäs. Hon har ett gediget hästintresse och som för många började det med hoppning men nu är det mest dressyr.
Hon är engagerad i landslaget i paradressyr och i Paralympiska utskottet. Helena tar rollen som VD och kommer att verka för att driva företaget framåt så att vi kan bli ännu bättre. Helena kommer också att verka i kulisseran det kan vara Helena du får mail ifrån, som packar ditt paket eller som hoppar in i butiken om någon annan inte kan.
Helenas bakgrund är resebranschen, kundservice, HR, projektledning och försäljning.
" Jag har själv fått hjälp av Charlotte och upplevt vad en sadel kan förbättra både för häst och ryttare, det ska bli otroligt roligt att få vara en del av teamet och driva företaget vidare"

 helena@byhorse.se