Sälja din sadel- så här går det till


Vill du sälja din sadel? Vi tar i första hand emot sadlar från Antarés, Equipe, Fichtbauer, Prestige, Childeric och andra premium märken.

  Har du ett annat märke på din sadel och osäker på vad som gäller för den? Hör av dig till oss!

  Vi tar ut en förmedlingsprovision om 20% (dock lägst 3500 kr och högst 6000 kr). Vi gör jobbet; vi marknadsför den i våra kanaler, tar med sadeln på våra utprovningar, erbjuder kompententa sadelutprovare som snabbare leder till försäljning, delbetalning med Klarna eller Svea Ekonomi. Tryggt och säkert.

  Bor du långt bort och vill skicka din sadel till oss? Inga problem!  Lämna in paketet till närmaste utlämningsställe och ange att du ska skicka ett företagspaket till:

  By Horse Sweden, Stall Lennartsnäs, 196 30 Kungsängen.

  Det är väldigt viktigt att du anger att du vill skicka ett företagspaket. Då kommer det till vår butik. Om du inte anger det och det skickas till ett utlämningsställe, tar vi en extra avgift om 250 kr.  

  Vi mailar avtalet med villkor som du läser igenom, fyller i och lägger med i kartongen. Kartong hittar du till exempel på en byggmarknad. Använd byggtejp och tejpa ordentligt!

  Vi rekommenderar att du försäkrar din sadel på sin färd till oss. Prata med ditt ombud.

  Vill du komma och lämna din sadel i butiken går det också bra, under våra öppettider. 

  När sadeln kommer till oss, går vi igenom den och dina uppgifter i avtalet och kontaktar dig för ett sista ok innan den plåtas och läggs upp i vår webshop.

  Vi hör av oss när det är dags för utbetalning som sker löpande, ca 30 dagar efter att sadeln är såld och öppet köp perioden är över (max 14 dagar). Under semestertider/röda dagar och helger kan utbetalningen av din sadel ta lite längre tid. Alla frågor kring utbetalningar eller om din sadel har blivit såld besvaras på sadel@byhorse.se  - inte på telefon så undviker vi onödiga missförstånd. 

  Vill du lösa ut sadeln och avbryta avtalet innan den blir såld genom oss går det naturligtvis bra. Maila oss på sadel@byhorse.se minst 7 dagar innan så vi kan säkerställa att sadeln inte är på utprovning. En administrativ avgift f.n 500 kr + eventuella fraktkostnader tillkommer. 

  Har du ytterligare frågor är du välkommen att ringa 08-311132 eller skicka ett mail till sadel@byhorse.se.

  Du kan även läsa mer i vår FAQ- Frågor och Svar.