Köpvillkor


  • Vi sänder endast till Sverige.
   Svenskt mobilnummer måste uppges för att beställningen ska kunna levereras. Om du bor i ett annat EU-land och önskar göra en beställning via byhorse.se ber vi dig kontakta oss på mailadressen sadel@byhorse.se för vidare hjälp 
  • Normal leveranstid för varor som vi har på lager är 1-7 arbetsdagar.
   Det kan vid enstaka tillfällen ta några dagar extra under stora kampanjer.
  • Väljer du delbetalning eller faktura tillkommer uppläggning och aviavgifter enligt Svea eller Klarnas köpvillkor. Du kan när som helst välja att avsluta din delbetalning genom att betala hela det återstående beloppet.
  • Kom ihåg att hämta ditt paket inom 14 dagar!
   För outlösta paket som återsänds till oss debiterar vi dig 700:- Om du ångrar köpet så hämtar du bara ut din beställning och returnerar den till oss med din retursedel. Vi krediterar köpbeloppet så fort vi kan och skickar en faktura på fraktbeloppet.
  • Begagnade varor omfattas inte av moms utan redovisas av vinstmarginalmetoden.
  • OBS! Öppet köp omfattas inte av beställningsvaror. 
  • Vi retur av sadel som köpts via webshopen debiteras returfrakt 250kr samt hyra under prövotiden 350kr
  • Vi levererar inte varor över 2 kg. Foder och tillskott över 2 kg endast för upphämtning.

Detta avtal är reglerat av den nedanstående standarden i köpvillkor för konsumentköp för varor över internet. Köpvillkoren är utarbetade efter Konsumentköplagen (1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Personuppgiftslagen (SFS 1998:204) på samtliga köp på www.byhorse.se.

Du som konsument sluter ett köpeavtal med: By Horse Sweden AB
Kontaktadress: Stall Lennartsnäs, 196 03 Kungsängen
E-post: sadel@byhorse.se
Organisationsnummer:556921-7549

BEKRÄFTELSE, UPPRÄTTANDE OM AVTAL VID KÖP

Genom att du godkänner dessa köpvillkor och din beställning uppstår ett bindande avtal. Vid mottagen beställning skickas automatiskt en beställningsbekräftelse till din e-postadress som du angivit under din beställning. By Horse Sweden reserverar sig från leverans i de fall lagersaldo varit felaktigt vid tidpunkten för din beställning. Kan inte By Horse Sweden leverera enligt din beställningsbekräftelse kommer du kontaktas och ges möjlighet att annullera din order eller få tips om en annan vara, tillsvarande vara om sådan finns. 
By Horse Sweden ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande. By Horse Sweden äger rätten att neka beställningar avsedda för vidare försäljning till tredje part.

PRISER

Priserna som anges på www.byhorse.se är inklusive mervärdesskatt (moms). Priserna exkluderar fraktkostnader (t/r) inom Sverige. Upplysningar om den totala kostnaden konsumenten ska betala, inklusive alla avgifter (moms, tull och liknande) och leveranskostnader (frakt, porto, faktura, förpackning mm) samt specificering av de enskilda elementen i totalpriset, ges i beställningsöversikten innan beställningen görs.

By Horse Sweden reserverar sig för felskrivningar och tekniska problem i samband med prisangivelser och förbehåller oss rätten att makulera samt justera fakturabeloppet vid uppenbart felaktiga beställningar och fullföljda köp. Särskilda avgifter tillkommer för fakturaupplägg och outlösta paket. Se punkt faktura, delbetalning och outlösta paket/försändelser. Vi vill uppmärksamma er på att produkter som t.ex. har ett säljpris på 0:- inte är ett normalt pris utan är ett oavsiktligt fel som tyvärr kan uppstå i systemet. Vi ger naturligvis inte bort produkterna gratis eller säljer dem till uppenbart felaktiga priser.

TRANSPORTVILLKOR

Vi tar ansvar för varor som skadas eller kommer bort under leverans till dig. När du returnerar en vara till oss så är det du som kund som ansvarar för godset.
OBS! Om du upptäcker att godset som du mottar är transportskadat så måste du inom skälig tid, dock inom senast två månader reklamera på transportskadan. Därför är det viktigt att du kontrollerar din försändelse vid mottagandet så att det inte är transportskadat. Vi rekommenderar att du anmäler eventuell transportskada direkt hos ditt postkontor och öppnar din försändelse för att se om alla dina varor är med och inte är skadad samt därefter kontaktar vår kundtjänst. 

Vi levererar inte tillskott över 3 kg. Tillskott över 3 kg samt foder endast för upphämtning. 

 ÅNGERRÄTT

Enligt distansavtalslagen har du rätt till att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du har mottagit din beställning från byhorse.se. Vid köp i butiken på Lennartsnäs samt vid våra  sadelutprovningar gäller 7 dagars ångersrätt.
Ångerrätten gäller under förutsättning att varan hålls i oförändrat skick och innehar alla tillbehör/lappar/originalemballage som när du mottog din beställning. Varan skall vara i det skick att den går att sälja på nytt. 

Viktigt att du inom tiden för öppet köp meddelar oss på vår mail sadel@byhorse.se om att du önskar låta köpet gå tillbaka.