Sadelutprovning- priser och villkor


Sadelutprovning - Priser och villkor

En sadelutprovning tar ca 1,5 tim. Tiden kan variera beroende på hästens fysik, ålder och temperament eller beroende på vilka möjligheter det finns att testa.

Vi tar med ett urval av sadlar baserat på den info vi har fått av dig i samband med att tiden bokas. Tänk på att vi tar med sadlar satta efter dina kriterier i samband med bokningen. Ändras dessa under provningen behöver ny tid bokas och därmed ny debitering. Därför rekommenderar vi, om du har möjlighet, att komma till Lennartnäs då möjlighet till ändringar är lättare att uppfylla. 

Du har öppet köp i 7 dagar och bytesrätt i 30 dagar, så att du hinner rida och prova lite mer och känna att sadeln verkligen fungerar. I samband med att du behåller en eller flera sadlar lägger vi upp betalning med hjälp av något av följande alternativ; Klarna, Svea delbetalning (räntefritt upp till 24 mån) betalning mot faktura eller i butiken kortbetalning (ej Amex) alterntivt Swish. Låt oss veta vilket som passar dig bäst.

Vill du behålla sadeln ska betalning ske inom 7 dagar. Vill du ha en utökad prövotid (max ytterligare 3 dagar) till en kostnad om 50 kr/dag och sadel går det bra, hör av dig i god tid till sadel@byhorse.se.

Om du inte vill behålla sadlarna efter prövotiden ska sadlarna returneras av dig till butiken Annexet på Lennartsnäs om inget annat uttryckligen överenskommits. Butikens öppettider: onsdagar 16-19 samt lördagar 11-15.

Har du beställt en ny sadel kan du välja att hämta den i vår butik, få den skickad till dig mot en fraktkostnad (som vi offererar beroende på vilken sadel du har köpt). Du kan också få den personligen levererad med uppföljning av din sadelutprovare mot en avgift. Många väljer också att få en kostnadsfri digital uppföljning. Prata med din sadelutprovare om vad som passar dig bäst.

Observera att nybeställningar inte innefattas av öppet köp. Däremot har du möjlighet att byta till annan liknande vara.

 Att ta med till utprovningen:

- Sadeltillbehör ( sadelgjord, stigläder och stigbyglar samt schabrak )

- Var ridklädd, ha de stövlar eller ridskor du brukar använda.

- Om du har en ung häst och behöver uppsittningshjälp, ta helst med en medhjälpare.

 Prislista:

Sadelutprovning

- På Lennartsnäs i Kungsängen: 1500 kr vardagar dagtid. Kvällar och helger 2000kr för en typ av sadel. (ca:90min)

- Hembesök i ditt stall: 2000kr vardagar dagtid. Helg och kväll: 2500kr  (ca:90min) 

- Önskas fler än en typ av sadel utprovad (t ex. både hopp- och dressyrsadel) till samma häst tillkommer 600 kr/sadel.(+30min)

 Kontroll av befintlig sadel

- På Lennartsnäs i Kungsängen: 600kr vardagar dagtid. (ca:30min) 800 kr kväll och helg.

- Hembesök i ditt stall: 800kr vardagar dagtid. Helg och kväll: 1000kr. (ca:30min) 

- Digital rådgivning via WhatsApp 300kr. (ca:30min)

 Vid hembesök tillkommer resekostnad om 75 kr/mil.

Avbokning via SMS, senast 24 timmar innan bokad tid, därefter debiteras 50% av avgiften för bokningen.