Sattlerei Fichtbauer - en sadel utöver det vanliga


By Horse är agent för Fichtbauer i Skandinavien. En sadel från Fichtbauer står för ett genuint hantverk i minsta detalj. Varje sadel kan designas och anpassas efter både häst och ryttares behov och önskemål.

"Jag träffade Thorsten 2018 i Göteborg dit han rest för att presentera sin sadel. Jag blev fullkomligt golvad av hans passion för samspelet mellan häst och ryttare. Detaljerna i tillverkningen och hans materialval. På pricken det jag söker hos en sadelmakare. När det visade sig att han dessutom är ryttare och vi kunde mötas i dialogen kring sadel och sadelutprovning, materialval och vision var saken klar. Denna sadel måste Sverige få uppleva" / Charlotte

Thorsten Fichtbauer startade sitt sadelmakeri 1992 och har med tiden utvecklat och tagit fram de fantastiska sadlar som i dag tillverkas. 
Sadeln bygger på en specialdesignad kolfiberbom med livstids garanti. Bommen är ändringsbar. Sadeln är stoppad med kapok (naturull)
Tanken med sadeln är att ge hästens skuldror och manke maximal frihet. Komfort för både häst och ryttare är verkligen det som en Fichtbauer står för. 

Länk till Fichtbauer

Vi saluför dessa modeller i Sverige och demosadlar finns att prova. Är du intresserad av att prova någon annan modell så fråga oss, ofta går det att lösa. 

Paura LSR                                          Paura VDL

Båda modellerna kan beställas efter hästens förutsättningar. 
Grundpris 53.000kr i kalvskinn
Tillval som piping, lack, stenar finns i många olika kombinationer. 
Hur ser din drömsadel ut? 
Kontakta oss för utprovning eller kom till butiken och provsitt. Tänk dock på att sadlarna kan vara ute på provning så för att säkert veta att de finns på plats så hör av dig innan besöket.