Sadelutprovning- information och bokning


Vi hjälper ryttare över hela Sverige med en helhetslösning gällande sadeltänk som ska fungera såväl för häst som ryttare, i rörelse.

Vi tar emot ekipage på Lennartsnäs, strax norr om Stockholm. Helene tar även emot på Wallstanäs i Rosersberg. Tider bokas på Boka Direkt
Du kan också boka din digitala rådgivning genom appen Ridesum (läs mer om hur du gör här) eller skicka ett mail till sadel@byhorse.se

Är ett hembesök i ditt stall ett bättre alternativ för dig så kommer vi gärna i mån av tid. Är resan lite längre så behöver ni vara fler i stallet, men frågan är alltid fri!
Du hittar kontaktuppgifter till våra Sadelutprovare här.

Bor du riktigt långt bort? Vi är vana vid att hjälpa till varhelst du bor i landet. Med vår kunskap och erfarenhet hjälper vi dig på ett säkert och tryggt sätt. 
Via appen Ridesum har du möjlighet att boka digitalrådgivning.
I samband med köp av sadel i webshopen erbjuder vi kostnadsfri rådgivning. Vill du ha råd om din egen sadel eller kring den sadel du tänkt köpa privat så debiteras 300kr per påbörjad 15 minuter.

Varmt välkommen till oss!

För att sadelutprovningen ska bli så bra som möjligt behöver vi veta mer om dig och din häst innan vi ses!

1) Typ av sadel du söker (hopp/dressyr/allround)
2) Ungefärlig sitsstorlek
3) Din längd
4) Din byxstorlek
5) Ungefärlig bomvidd
6) Några speciella önskemål? (t ex färg. djup sits, små stöd, stor stöd etc)
7) Ungefärlig prisklass
8) Berätta vad du har för häst (ras, ålder, utbildningsnivå, ev. skador)
9) Nuvarande sadel, märke, modell, bomvidd och sitsstorlek. Beskriv gärna
varför den inte fungerar
10) Har du läst igenom villkor och gällande prislista?


Vi behöver också en bild av din häst sett från sidan i helfigur. Hästen ska stå på ett jämnt underlag samt ha huvudet i ”normal”-läge. (Dvs inte beta eller titta upp i himlen). Maila din information och bild till sadel@byhorse.se tillsammans med dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.