Mina sadeltankar i spåren av hästvälfärdsfrågan


Rätt anpassad utrustning, träning och foder borde vara en självklarhet och en rättighet för alla hästar. Jag tror att de flesta av oss vill göra rätt, ge våra hästar det allra bästa i alla situationer men ibland räcker inte vår kunskap till eller vi lyssnar på fel person eller för många personer så att det blir fel för att man vill göra rätt alldeles för mycket. 

Många säger till mig "det är så svårt i sadeldjungeln". Och ja, det kan det vara men om man skaffar sig en bra guide som kan sitt område så behöver man inte gå lika vilse. Bara för att din hovslagare är fantastisk så innebär inte det att hen kan lära någon att rida, det kan däremot en ridlärare. Bara för att din ridlärare har ideér om foder så innebär inte det att hen egentligen kan så mycket om foder. 

Vad jag egentligen vill ha sagt är att fråga rätt personer, skaffa dig ett nätverk av personer med erfarenhet och rätt kompetens och håll dig sedan till dem. Skaffa din egen röda tråd och våga lyssna på din inre kompass, den leder oss oftast rätt. 

/ Charlotte


Lämna en kommentar


Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända