News RSSSadelutprovning med övernattning för dig och din häst

Hej! I dag vänder jag mig främst till er som bor långt bort. Oavsett var vi bor så drabbas vi ibland av sadelproblem eller sadeltvivel..  Vi får många samtal och mejl från kunder runt om i Sverige som har långt till närmaste sadelutprovare eller butik. Vissa känner sig lite ensamma i sitt sadelletande tror jag. Man vet inte riktigt var man ska börja. Ofta känner ryttaren att något inte känns helt bra men vad är det som är fel egentligen??? Hur ska det kännas? I de fallen är det bra att boka en sadelutprovning så att man får testa olika märken och modeller. Viktigt att hitta en sadel som både häst och ryttare trivs i. Andra har hästar som fått ont i ryggen, då...

Fortsätt läsaNYHET HOS BY HORSE!

Nu lanserar vi på By Horse ett nytt koncept på sadelutprovningar! Detta passar ryttaren som kanske är en van hästägare och ryttare men som behöver hjälp med en ny sadellösning. Det nya i konceptet innebär att man delar sin tid med max fyra andra ekipage. Medföljande kompis bär sadlar mellan butik och ridhus där man under 90 min provar sig fram till en ny sadellösning med hjälp av sadelutprovaren som hela tiden är med i ridhuset och hjälper till. Priset är lägre än en ordinarie enskild sadelutprovning; 650 kr mot annars 2000 kr.

Fortsätt läsaSadelutprovning och EHV-1 viruset

Vi följer SVA:s nulägesbedömning att hästverksamheten i Sverige fortfarande kan hållas igång. Detta kan dock förändras och vi följer utvecklingen dag för dag. Vi ber dig som kommer till butiken och inte har din häst uppstallad på Lennartsnäs lämna stallkläder- och tillhörande skor hemma. Har du bokat en sadelutprovning? Tempa din häst 3 dagar innan provningen och kontakta oss om din häst har feber. Då hjälper vi dig att boka om tiden efter att din häst har tillfrisknat. Vi bedömer det som säkert att komma till oss på Lennartsnäs. Vi har inga sjuka hästar på gården och tar de säkerhetsåtgärder som behövs för att skydda våra uppstallade hästar samt våra sadelkunders hästar som kommer på besök.

Fortsätt läsaBy Horse+ Prestige= Sant!

Vi är jätteglada att nu kunna erbjuda våra kunder även nya sadlar och tillbehör från Prestige. Prestige håller hög kvalitet och har ett bra utbud av modeller som vi gillar. Först ut är nya modellen Philosophy som är en innovativ sadel av premiumkvalitet!

Fortsätt läsaNytt samarbete med Bruno DelGrange!

Vi välkomnar varmt ett nytt samarbete med välrenommerade Bruno Delgrange! Vi på By Horse kommer främst att lägga vår vikt vid dressyrsadlarna.  Mest känd är Bruno Delgrange för sina hoppsadlar, få har väl missat att vår svenska stjärna Peder Fredricson rider i sadeln med den välkända loggan. I Sverige har inte dressyrsadlarna tagit så stor plats ännu, vi tänkte ändra på det!  Läs mer om modellen Olympia som kommer vi kommer att sälja: https://www.brunodelgrange.com/en/accueil/1-olympia.html

Fortsätt läsa